Hvordan påvirker Google BERT dig? - DigitalTrafik
16921
post-template-default,single,single-post,postid-16921,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Hvordan påvirker Google BERT dig?

Hvordan påvirker Google BERT dig?

STOR opdatering fra Google – Google BERT – hvordan påvirker den dig?

Google forfiner hele tiden deres algoritme i forhold til brugernes søgninger. Disse ændringer, har ikke stor indflydelse på dine placeringer. Men af og til kommer Google med en større opdateringer, der virkelig kan mærkes. Det oplevede vi med opdateringen PENGUIN og vi mærker det igen med BERT. Mange eksperter mener, at Google BERT, er den største ændring i algoritmen i de seneste 5 år og derfor har Google valgt, at udrulningen sker langsomt, men sandsynligvis vil alle blive påvirket af BERT. Enten i positiv eller negativ retning på deres søgeord. Derfor er det vigtigt for SEO eksperter at vide, hvordan vi kan bruge BERT til at give vores kunder bedre placeringer. For Google BERT ser vi ikke som en negativ update – nærmere tværtimod. Google BERT giver os en enestående mulighed for at tilføre vores kunders SEO yderligere værdi, baseret på fakta.

Hvilke ændringer er der i BERT?

Først og fremmest har Google arbejdet med ”sætningsanalyse”. BERT kan oversætte og forstå længere søgesætninger. Ikke kun på de enkelte ord i en søgesætning men også selve sætningsopbygningen. Google BERT forstår og oversætter hvad brugeren skriver og sætter det i den rette kontekst, så de søgeresultater, der vil dukke først op, er søgeresultater, hvor hjemmesiden indeholder en identisk tekst eller en kontekst, der svarer til brugerens søgning.

Google bruger et neuralt netværk til at forstå og oversætte længere søgninger, dette kaldes Bidirectional Encoder Representation from Transfersforkortet til BERT.

Hvad er Google BERT opdatering?

Hvis vi skal fortælle det kort, er det en opdatering, hvor Google forsøger at forstå hensigten med enhver søgning. Det betyder, at Google bliver bedre til at matche en søgning med den content, som søgningen drejer sig om.

Opdateringen skyldes naturligvis, at brugerne i højere grad søger på hele sætninger, som føles mere naturligt at søge på. F.eks. søger folk ikke længere blot på ”Cykel København”, de søger også på ”Jeg vil gerne købe en Kildemoes cykel i København og det skal være model Urban Graceful”. Tidligere har Google kigget på de enkelte ord, og så har de matchet med content på relevante hjemmesider. Groft sagt har Google så vist det søgeresultat, hvor der var flest ord, der matchede med søgningen i overskrift, meta og/eller content. Grunden til, at jeg skriver ”groft sagt” er naturligvis, at der er en lang række andre SEO faktorer, der spiller ind på resultatet af en søgning. 

Med Google BERT forsøger Google, som tidligere nævnt, hensigten med søgningen. Og Google vil vise de resultater, hvor de mener er mest relevante for brugeren i forhold til hensigten med søgningen. 

Her er hvad Google selv har udtalt om opdateringen:

” Well, by applying BERT models to both rankings and featured snippets in search, we’re able to do a much better job helping you find useful information.”

I følge de største crawlere i verden vil Google BERT have en afgørende indflydelse på 10% af alle amerikanske sider. Der er ikke offentliggjort nogle tal for Europa – men vi forventer tilsvarende antal. 10% af alle sider er et meget stort antal for Google – og derfor er opdateringen vigtig for virksomheder, der arbejder professionelt med SEO. Som vil ligge i toppen af de organiske søgeresultater – for det er som regel det der giver det største dækningsbidrag.

Med Google BERT rejser dig naturligvis dette spørgsmål

Hvilken effekt har Google BERT på on-page SEO?

Den gode nyhed med Google BERT er, at den vil ikke straffe nogle sider (”penalize”). Derimod vil Google BERT i højere grad kigge på content. Og ikke blot content, men også kvaliteten af den content, der findes på en hjemmeside.

Mange SEO eksperter mener, at hjemmesider med rigtig godt content vil vinde med Google BERT. Så hvis du har en hjemmeside, hvor nogle sider er lidt tynde eller sider, hvor content ikke er godt skrevet, så er det tiden til at få kigget på det. Hos digitaltrafik.dk har vi de bedste værktøjer til at analysere content på din hjemmeside. Så kan du jo selv vælge, om du synes, at digitaltrafik.dk skal sikre, at du får maksimalt udbytte af Google BERT – og bringe dig endnu længere op i Google resultaterne.

En af guruerne indenfor content er Alexander de Ridder, der er co-founder af INK har udtalt

“Three years ago, I began working on the Rank Candidate Theory, which basically asserts that Google has been doing exactly this kind of processing for a while now, and how it relates to how Google ranks content.

The AI that we ended up building is designed to look at content Google is favoring in search with the goal of understanding WHY. As Google results are getting smarter, the INK editor is able to take advantage of these refinements and will better understand what BERT is looking for.”

Som man kan læse i Alexander de Ridders udtalelse, er det specielt ordet WHY, der er vigtigt. Google arbejder hen i mod at forstå vores hensigt eller bevæggrund for en søgning. Og det kan de gøre, fordi vores søgordssætninger, bliver længere og længere. INK er i øvrigt et gratis værktøj, som vi anbefaler, at du prøver, hvis du skal have hjælp til at forstå content bedre.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre mine placeringer med Google BERT?

Som tidligere nævnt er det Googles målsætning at forstå formålet med en søgning. Ud fra, hvad Google har forstået, vil Google ranke relevante sider. Derfor bliver content endnu vigtigere i fremtiden. Hos digitaltrafik.dk opfordrer vi alle vores kunder til at kigge kritisk på deres content og specielt kigge på, om brugerne får svar på nogle spørgsmål. Et godt eksempel er den artikel, du næsten er færdig med at læse. Overskrifterne er skrevet som spørgsmål og derefter kommer der en tekst som forhåbentligt giver et svar på spørgsmålet.

No Comments

Post A Comment