Hvad koster det at annoncere på Google Ads? Pris pr. klik
Som du kan aflæse i forrige afsnit, vinder virksomhed Z auktionen, da de har en Ad Rank på 60 og kun betaler kr. 6 pr. klik. De vil således ligge øverst på en Google søgning på et givent søgeord.
Deres budpris var kr. 6 pr. klik, men er det så også den pris, de betaler pr. klik? Nej, det er det ikke nødvendigvis.
Google laver en beregning på, hvad de enkelte klik koster, ud fra din Ad Rank og dine konkurrenters Ad Rank. Så ikke nok med, at det er vigtigt, at du har en høj Quality Score, så er det faktisk også vigtigt at din Quality Score er væsentligt højere end dine konkurrenters, hvis du virkelig vil opnå en konkurrencemæssig fordel.
Lad os illustrerer dette med et eksempel.
I dette eksempel har din virksomhed Quality Score på 10 og du har budt maksimalt 6 kr. pr. klik. Det giver en Ad Rank på 60.
Virksomhed Y har budt maksimalt 10 kr. pr. klik, har en Quality Score på 5 og således en Ad Rank på 50. Så selv om virksomhed Y har budt væsentligt mere end dig pr. klik, vinder du over virksomhed Y pga. din høje Quality Score og du vil således ligge øverst på en Google søgning.
Den reelle pris på klikket til din virksomhed afgør Google ved at tage konkurrenten lige under jer i budrækken og dividere dennes Ad Rank med jeres Quality Score. I dette tilfælde er virksomhed Ys Ad Rank 50 og jeres Quality Score er 10 – og derved kommer virksomhed Z kun til at betale kr. 5 pr. klik (50/10 = kr. 5).
Ovenstående regneeksempel viser hvor vigtigt, det er at optimere sin Quality Score ud fra annoncetekst, landing page, annonceudvidelser og Bounce Rate. Det kan være afgørende for succes eller fiasko for Google Ads.
Betaler man kun for kliks på Google Ads? PPC annoncering
Lad det være sagt med det samme. Du betaler kun for at annoncere på Google, når en bruger klikker på din annonce. De øvrige annoncører betaler ikke noget. På Google kan man derfor sige, at du får gratis eksponeringer af dit brand, når brugerne ikke klikker på dine annoncer. Hvor meget det så er værd, er svært at sige. Men der er ingen tvivl om, at al reklame skaber en eller anden form for værdi i form af, at troværdigheden til dit brand øges. Specielt hvis du ligger i toppen af Googles søgeresultater.
At ligge i top-4 på Google kan du sammenligne et brand, der har en helsides-annonce i en avis kontra en mindre rubrik-annonce i samme avis. De brands, der ligger øverst på siden, opnår simpelthen højere brandværdi og troværdighed end annoncen, der ligger nederst på side 3. Til gengæld betaler annoncøren nederst på side 3 også langt mindre end annoncøren på side 1 – så i nogle tilfælde giver det faktisk økonomisk mening, at ligge nederst på side 3 i stedet for øverst på side 1. Nogle virksomheder vil rent strategisk ønske altid at ligge i en top-4-placering, alene af den grund, at deres brand skal være eksponeret, som et af de største brand indenfor deres kategori af varer eller services.
Derfor kaldes Google Ads også Pay-Per-Click (PPC) eller PPC-annoncering da man som sagt kun betaler for de brugere, der vitterligt kommer ind på din side.
Så vælger den bruger, der har foretaget søgningen, at klikke på jeres søgeresultat, kommer I til at betale den budpris, som Google har beregnet på baggrund af din Quality Score og din nærmeste konkurrents Ad Rank. De tre øvrige annoncører betaler ikke noget for visningen.
Google Ads er således en meget kosteffektiv annonceform og vi kan beregne omsætningen pr. forbrugt krone på hver eneste klik, og dermed sikre, at du kun betaler for klik, hvor du i sidste ende tjener penge. De virksomheder, der tror, at de blot kan oprette en Google Ads kampagne, og så ligge sig på stranden på Hawaii og kigge på kontoen der vokser – vil ofte blive meget skuffet. I bedste fald, vil de skynde sig at stoppe deres kampagner og i værste fald, har de ikke råd til returbilletten – for Google er dyrt, meget dyrt, hvis du ikke har specialister til dine Google Ads kampagner.
Bruger du derimod en professionel samarbejdspartner, der har et dedikeret team til Google Ads, vil du, med de rigtige produkter, opnå kæmpe succes med Google Ads – for med Google, er du placeret på den bedste strøgplacering – og du betaler kun for de kunder, der kommer ind i din butik. Det er værd at bemærke, at med Google Ads kan vi sørge for, at det kun er folk, der netop efterspørger dit produkt eller din service, som vi lukker ind i butikken.
Hvordan optimerer digitaltrafik.dk dine Google Ads kampagner? Optimal ROI
digitaltrafik.dk er specialiseret i at optimere Google Ads kampagner for danske virksomheder. Google Ads kampagner i Danmark og i udlandet. Vi hjælper både BtC og BtB virksomheder med at sætte deres kampagner op, optimere deres kampagner og rapportere styrken og svagheden i deres kampagner.
Vi bruger en gennemtestet tilgang, der både er datadrevet og kreativ, og som virker på alle BtC og BtB virksomheder. Med vores model optimerer vi ud fra følgende parametre
- Ad Rank (Quality Score og bud prisen)
- Dækningsbidrag på produktkategorier eller enkelt produkter/services
- Køn
- Alder
- Område (Geoblocking)
- Device (laptop/mobil/tablet)
- Ugedag
- Tidspunkt på dagen
Hvordan rapporteres effekten af dine Google Ads kampagner?
I forbindelse med, at vi afdækker din virksomheds behov og ønsker, aftaler vi ligeledes afrapporteringen. Enten i form af månedlige eller kvartalsvise møder, hvor vi gennemgår jeres Google Ads kampagne, hvor vi præsenterer en række nøgletal og derudover får i adgang til vores backend, hvor I via et dashboard løbende kan følge med i jeres KPIere. Så skal I ikke bruge dagevis på at indsamle data fra forskellige kilder – alt er samlet ét sted. Det er også herfra, at vi løbende optimerer jeres kampagne, så der er fuld gennemsigtighed for alle parter. KPI’ere kan være
- Quality Score
- Cost-Per-Click
- Omsætning
- ROI (Return on Investment)
- ROAS (Return On Advertising Spend)
- Antal visninger
- Top 5 produkter
- Antal signups
- Antal downloads (katalog, app, prisliste etc.)
Hvis der er flere i virksomheden, der skal have adgang til jeres nøgletal, aftales dette med jeres faste konsulent fra digitaltrafik.dk. Vi kan give adgang på alle niveauer.
Hvilke annoncemuligheder er der på Google Ads?
Google stiller en teknologi til rådighed for deres annoncører, der er utroligt effektiv, men også meget kompleks. Dels skal man mestre de kreative udfordringer, der er ved enhver form for annoncering, men hos Google skal annoncøren også mestre de tekniske muligheder og begrænsninger, der er forbundet med at annoncere på Google.
Hos digitaltrafik.dk kan vi simpelthen ikke gentage ofte nok, at hvis du overvejer, at annoncere på Google eller hvis du allerede annoncerer på Google, vil vi opfordre til, at du allierer dig med en professionel Google Ads samarbejdspartner. Tiderne er for længst forbi, hvor vi kunne købe klik til kr. 0,10 pr. stk. og blot lede mange tusinder brugere ind på en side. Trafik, som måske i bund og grund slet ikke var interessant i forhold til søgningen, dit produkt eller din serviceydelse. Google Ads er benhård business, hvor de virksomheder, som forstår at optimere deres kampagner, opnår en enorm konkurrencemæssig fordel og hvor du finder fremtidens digitale vindere – og tabere.
Her finder du et udpluk af de muligheder der pt., der stilles til rådighed af Google Ads og som enhver annoncør bør mestre, hvis man overvejer, at eksekvere sin Google Ads kampagne internt i virksomheden
- Annoncer i søgeresultaterne – tidligere kaldet Google Adwords
- Annonceudvidelser
- Call to action
- Remarketing
- Negative søgeord
- Geografisk annoncering
- Google Shopping annoncer
- Display annoncering på udgiver- og/eller displaynetværk
- Customers alike
- Youtube annoncering
Hvilken budstrategi passer til mig?
Google har gjort det nemt for dig – du kan bare lade Google styre din budstrategi, og så kan du læne dig tilbage i den berømte liggestol på Hawaii og kigge på hvordan kontoen vokser. Og træerne vokser, som bekendt, også ind i himlen – det har vi i hvert fald hørt. Nej – vel!
Hvis du lader Google styre din budstrategi, kan du næsten være sikker på én ting – du er ikke blandt fremtidens digitale vindere. Når Google styrer din budstrategi, optimerer de ud fra, at give dig flest mulige daglige klik og således bruge hele dit daglige budget. For Google kan ikke tage hensyn til, hvad du tjener på de enkelte produkter eller serviceydelser – Google leder blot trafik ind på side.
Derfor sørger vi altid for, at vi styrer de enkelte bud, så der er en sammenhæng mellem søgeord, konverteringsraten og indtjeningen. Når vi styrer de enkelte bud, så ved vi hvor meget, vi maksimalt vil betale for et klik. Og når vi begynder, at få data på kampagnen, kan vi løbende tilpasse de enkelte bud, så du kan tjene penge på din Google Ads.
Hvor højt et bud har du råd til? – Generelt
Før digitaltrafik.dk påbegynder opsætningen af en Google Ads kampagne, er vi nødt til at have indblik i en række forhold i kundens virksomhed. Forhold, der har betydning for, at vi sammen når vores målsætninger. For BtC virksomheder kan det f.eks. være
- Dækningsbidrag på produkter / produktgrupper
- Gennemsnitlig kundeværdi
- Værdi af signup/download
- Andet
For BtC virksomheder, vil digitaltrafik.dk ofte starte med at byde lavt for kunden og efterhånden arbejde sig ind på den rigtige pris for relevant trafik. Når vi har været i gang i ca. 14 dage (afhængigt af budget), kan vi ved hjælp af vores datamatrice begynde at optimere buddet – som regel ved at gå langsomt op i bud. I denne fase, vil dine kampagner være under konstant overvågning, så vi hele tiden får optimeret. Denne fase er ekstremt vigtig, for de data vi indsamler her, anvendes til at opnå de optimale bud. Et bud på et søgeord kan være alt fra kr. 0,50 til kr. 250,00 – det er meget brancheafhængigt. F.eks. er søgeordet ”Afbudsrejse” eller ”Advokatbistand” langt dyrere end søgeordet ”Spis grønlangkål i København”.
BtB virksomheder har ofte et andet formål med annoncering end at sælge en given vare eller serviceydelse til en forbruger. Her er det oftere en del af BtB-kunderejsen for en nuværende eller fremtidig kunde
- at finde troværdigt og relevant indhold på hjemmesiden
- at downloade brugermanualer, prislister, varedeklarationer
- at fremstå som et troværdigt brand
- at fremstå med en bestemt USP i forhold til slutbrugerne
- at give vejledning
- at give anden relevant oplysning
I forbindelse med 360 graders analysen fra digitaltrafik.dk fastlægger vi relevante KPI’ere for din virksomhed. Dermed får I relevante digitale målsætninger, som I kan arbejde ud fra i den digitale verden – og marketingchefen har ro i maven med en kreativ datadrevet og dokumenterbar Google Ads strategi.
Hvor højt et bud har du råd til? – Konverteringsrate
Et vigtigt parameter, når vi taler budstørrelse på søgeord, er konverteringsraten. Konverteringsraten fortæller hvor mange af de personer, der klikker ind på en landingside, der foretager den ønskede handling – f.eks. køber et produkt. For de fleste webshops ligger konverteringsraten på 2 – 4%, men enkelte dygtige shops, kan også opnå en konverteringsrate på 5 – 10%.
Hos digitaltrafik.dk vejleder vi gerne om hvorledes du kan påvirke din konverteringsrate i positiv retning. Ikke kun ved ”tilbud” og ”lavere priser”, men i højere grad om, hvorledes vi kan påvirke forbrugeren til at foretage den ønskede handling, ved at løfte siden enten i form af brugervenlighed eller i form af design. Se også afsnittet UX.
Konverteringsraten er vigtig, fordi den bestemmer, hvad vi maksimalt kan byde på et søgeord. Lad os give et eksempel. I dette eksempel sælger du cykler online. Du sælger forskellige mærker og du sælger også tilbehør til cykler i form af bagagebærer, cykelkurve, låse, lygter, vandbeholdere etc.
På cykler af mærket Kildemoes, har du en avance på 15% og en gennemsnitlig ordrestørrelse på kr. 3.000,- excl. moms. Derudover sælger du tilbehør til en gennemsnitlig værdi af kr. 500 excl. moms med en dækningsgrad 40%.
Vi starter med at stille et simpelt regnestykke op
Søgeordet ”Kildemoes cykel” har følgende værdi, når brugeren vitterligt køber en Kildemoes cykel – vi kalder det, når brugeren ”konverterer”.
Cykel |
15% af kr. 3000,- |
Kr. 450,- |
Tilbehør |
40% af kr. 500 |
Kr. 200,- |
Dækningsbidrag pr. ordre i alt |
|
Kr. 650,- |
Ud fra vores datamodel ved vi, at 3,6% af de besøgende, der søger på ordet ”Kildemoes cykel” konverterer til køb af cykel. På ordet ”Kildemoes Cykel” kan vi derfor betale
1650 * 0,036 = Kr. 23,40 pr. klik.
Og det er vel at mærke, hvis vi ikke tilbyder gratis fragt, der er ikke indregnet løn til indkøb af cykel, oprettelse af cykel i CMS samt pakning og forsendelse af cykel. Til gengæld er der heller ikke medregnet, hvad kunden er værd fremadrettet. Ved vi, at kunden i gennemsnit kommer tilbage 2,2 gange og køber for kr. 800,-? Ved om kunden anbefaler dig til sine venner og bekendte? Måske er det vores strategi, at ligge øverst på netop søgeordet ”Kildemoes cykel” for det er netop det, som er vores USP – Unique Selling Point – og har det en afsmittende effekt på konverteringsraten for andre søgeord?
Der er en lang række faktorer, der skal tales om og kalkuleres igennem, før vi kan fastlægge, hvad vi maksimalt vil betale for et givent søgeord. Og som kunde, skal I være villige til at investere i tid i opstartsfasen med digitaltrafik.dk – til gengæld vil vi love jer, at vi sammensætter en Google Ads kampagne, der giver overskud på bundlinjen. Både på kort og langt sigt!
Som tidligere nævnt vil vi altid starte med at byde meget lavt på et søgeord, og stille og roligt arbejde os op imod markedsprisen. Samtidigt med, at vi arbejder med kvaliteten af indholdet på landing pages, annoncetekster og -udvidelser, så vi opnår en Quality Score på minimum 9 på alle søgeord. Med en langsom start, har vi mulighed for at indsamle data og således – både kreativt og datadrevet – kan vi udvikle den rette langsigtede strategi for relevante søgeord, med relevant trafik, optimale bud priser og overskud på bundlinjen.
Hvilket budget skal jeg afsætte pr. dag til Google Ads?
Mange virksomheder kører reelt set med et ubegrænset budget pr. dag – når deres Google Ads er optimeret til, at hver annoncekampagne giver plus på bundlinjen. Men som ansvarlig for virksomhedens Google Ads kampagne skal du være indstillet på, at det typisk tager 3 – 6 måneder, før din Google Ads kampagne er fuldt optimeret – og så skal der naturligvis optimeres jævnligt på de enkelte søgeord.
I forbindelse med opstarten af en kampagne, vil vi kigge på data for dit website – hvis det er tilgængeligt. Her vil vi især kigge på konverteringsraten for at fastlægge et dagligt budget for dig. Hvis vi går tilbage til vores tidligere eksempel med søgeordet ”Cykel Kildemoes” har vi beregnet, at vi vil give maksimalt 23,40 for et klik. Vi vil typisk starte med at byde 1/10 af det maksimale bud – og derefter bevæge os opad, hvis det er nødvendigt. Vi vil fastlægge en målsætning med dig, der f.eks. kunne være salg af 500 Kildemoes cykler pr. måned. Vi antager, at din konverteringsrate er 3%. Det månedlige budget vil vi anbefale skulle være
500 Kildemoes Cykler / 0,03 = 16.666 klik pr. måned
16.666 klik pr. måned * (23,40/10) = Kr. 38.980
Som det ses i ovenstående eksempel, skal vi bruge 16.666 klik for at sælge 500 Kildemoes Cykler. Disse klik koster i alt ca. 39.000 kr. og det vil vi afsætte, som vores månedlige budget for salg af ”Kildemoes Cykler”, med en målsætning om, at du sælger 500 Kildemoes Cykler. Når vi begynder at få data fra Google Analytics, vil vi løbende justere buddet på netop disse søgeord, og samtidig, i dialog med dig, hæve eller sænke det månedlige budget for netop denne kampagne.
Til ovenstående eksempel skal det bemærkes, at vi sandsynligvis vil anbefale flere kampagner. Det kan være kampagner for cykelhjelme, cykel tilbehør, andre cykelmærker etc. Det afhænger selvfølgelig af, hvad du har af produkter, konverteringsraten og dækningsbidraget. Normalt vil vi hos digitaltrafik.dk kun anbefale, at vi opsætter kampagner for BtC virksomheder, der kan håndtere salg af produkter eller tjenesteydelser, med et Google Ads budget på minimum kr. 25.000 pr. måned. For BtB virksomheder, skal vi i en dialog om, hvad det er, at vi sammen skal opnå, for jer – og hvad værdien er for jer.
Hvordan opbygger man en Google Ads kampagne?
Hos digitaltrafik.dk opbygger vi en Google Ads kampagne ud typen af din virksomhed. Vi bruger vores erfaringer med opbygningen af kampagner, da det i sidste ende skal være nemt, at analyse data, så vi kan optimere.
Men overordnet set opdeler vi annoncegrupperne i:
Generiske kampagner, f.eks. ”Cykler”, ”Billige cykler”, ”Racer cykel”, ”Elcykel”, ”Cykelhjelm børn”, ”Cykel slange” etc. De generiske kampagner anvendes til at fange brugere, der søger efter bestemte produktkategorier og derudover bruger vi ofte tillægsord som f.eks. ”billig”, ”tilbud”, ”kvalitet” eller noget helt andet. Men alle ord vi bruger, er drevet af data fra vores værktøjer til at finde både meget brugte søgeord, men også mindre brugte – og ofte billigere – søgeord.
Brand kampagner på mærker, f.eks. ”Kildemoes Cykel”, ”Cykelhjelm Abus”, ”Cube Attain GTC”, ”Bike Attitude” etc. I vores brand kampagner, er det selve brandet, samt betegnelsen for det enkelte produkt, som er vores søgeord. Og ofte splitter vi vores brand kampagner op i de enkelte brands og herefter de enkelte produktnavne. Det giver os den bedste mulighed for at optimere på alle parametre. Hvis din webshop har 1.000+ produkter, starter vi med at prioritere dine brands, samt de produkter, som ligger under hvert brand. Og vores tekniske afdeling vil derefter vurdere, om vi kan eksportere jeres produkter, så vi sparer en masse arbejde og risiko for fejloprettelser.
Forskellige kategorikampagner, hvor vi tester alternative søgeord – f.eks. ”København C til København S”, ”Cykelrute til Næstved”, ”Hvordan lapper jeg min cykel” etc. Denne kategori oprettes til alle de ord, som ikke passer naturligt i en af ovenstående kampagner. Det kan være ord, som vi støder på, og som vi tror, kan give billig og relevant trafik. En kategori der ofte bliver overset, men som kan give et ekstra boost til din butik. F.eks. brugte de første lånefirmaer ordet ”Chuck Norris”, da det viste sig, at mange af dem, der søgte på dette ord, også var interesseret i lån. Her kommer vores kreative evner på prøve – og hos digitaltrafik.dk elsker vi det!
Hvilke annoncegrupper skal jeg oprette i Google Ads?
Hos digitaltrafik.dk arbejder vi ud fra en såkaldt granulær struktur. Du skal forestille dig sand på en sandstrand, hvor hvert søgeord eller søgesætning er et sandkorn, der er adskilt fra de andre sandkorn. Alle sandkorn tilsammen udgør en finsandet strand. Hver annoncegruppe samler beslægtede søgeord indenfor hvert emne, det kan f.eks. være ”Cykelhjelm” eller ”Cykelslange”, der er emnet, men det kan også være ”Kildemoes”, ”Urban” eller ”On Gear”. Hvert søgeord (eller sandkorn) er adskilt, fra de andre søgeord (sandkorn) og har til formål, at dække en bestemt søgehensigt. Sandkornene må ikke blive mudret – forstil dig en våd sandstrand – da vi derved ikke kan styre, hvilken landing page, det enkelte søgeord leder hen til. Det er alfa omega, at det er os, der styrer hvert sandkorn, og har kontrollen over, til hvilken landingsside, det enkelte sandkorn leder brugeren hen. Ellers kan vi ende i en situation, hvor man byder sine egne søgeord op i auktionen ved at samme søgeord (sandkorn) optræder i forskellige annoncegrupper med forskellige maks. bud.
En anden vigtig parameter, som vi anvender hos digitaltrafik.dk, er at lade Google vurdere Quality Scoren på de enkelte søgeord. Google viser hvilken Quality Score de vil give de enkelte søgeord – og hvis Quality Scoren er lavere end 8, vil vi enten lede brugeren hen på en anden landing page eller forbedre sammenhængen mellem søgeord, søgehensigt og indhold på landing page.
Hvilke søgeord skal jeg anvende i Google Ads?
Vi er nu ved at være inde i selve kernen af en Google Ads kampagne. Og det er her, at det kan blive dyrt. Rigtigt dyrt, hvis man ikke har styr på, hvordan man anvender søgeord. Du kan komme til at poste rigtig mange penge i Google Ads, der rammer irrelevante brugere med irrelevante placeringer – og desværre med irrelevant trafik. Forestil dig, at du har flere hundrede eller tusinde klik pr. dag, på irrelevante søgeord – til en klikpris på måske kr. 5,00 pr. klik. Det kan løbe op i hundrede tusinder om året. Vi siger ikke dette for at skræmme dig – men vi ser jævnligt, at virksomheder har smidt mange hundrede tusinder ud af vinduet – fordi de selv har prøvet sig frem med Google Ads.
Lad være med at lave denne fejl – det er ganske enkelt for dyrt!
Hos Google Ads opererer man overordnet med 4 forskellige typer søgeord. Man styrer efter såkaldt matchtype, der bestemmer hvornår et søgeord skal indgå i Googles auktion og således udløse en visning
- Broad match – Fleksibelt match
Broad match er et søgeord eller en søgesætning uden begrænsninger og dette anser Google, som et broad match søgeord. Et broad match søgeord vil Google vises i alle søgninger der, ifølge Google, har relevans for søgningen.
Hvis du bruger ordet ”Opvaskemiddel” som et Broad match, vil du blive vist i alle søgninger, hvor der indgår ordet ”opvaskemiddel”, ”opvask”, ”vaske” og ”middel”. Selvsagt er det meget uhensigtsmæssigt og du risikerer at betale for trafik, som slet ikke har relevans for din side.
Vi anvender sjældent Broad match, da der er risiko for, at disse søgeord ikke konverterer trafik til den ønskede handling. Broad match er som at skyde med spred hagl – vi vil hellere skyde med kikkertsigte! Og det gør vi med
- Exact match – Præcist match på søgeordet eller søgefrasen
Hvis man virkelig vil skyde med kikkertsigte, skal man anvende Exact match. Når man anvender Exact match, vises Google Ads kampagnen kun, når en bruger søger på præcist ét søgeord eller én søgesætning. Hvis man f.eks. opretter en annonce med ordet ”Kvalitetscykel”, vil annoncen kun indgå i de auktioner, hvor brugeren har skrevet præcist ”Kvalitetscykel” i sin søgning, og ikke hvis brugeren f.eks. skriver “Kvalitet” eller ”Cykel”
Google Ads anvender kantede parenteser til denne søgning: [Kvalitetscykel].
Hos digitaltrafik.dk bruger vi rigtig ofte Exact match, specielt på kategorier, så vi kan styre hvilke søgeord vi ønsker kliks fra. Vi vil hellere have mange Exact match søgeord end få Broad match. Man skal tænke på sandstranden, hvor vi gerne vil have kontrol over hver eneste sandkorn (søgeord) og vi vil for alt i verden undgå en mudret sandstrand, hvor det er Google Ads der har kontrol over al mudderet, og styrer hvilket søgeord, der leder til deres bud på en landing page.
- Phrase match – Match på søgesætning
Phrase match er den form for annonce, hvor søgeordet skal indgå i en given sætning, som brugeren søger på i Google. Hvis en bruger søger på f.eks. ”Billige kvalitetscykler i København S” eller ”Er Kildemoes en kvalitetscykel”, vil annoncen blive vist, hvis vi har valgt ”Kvalitetscykel” som et Phrase match søgeord.
Phrase match bruger vi også rigtigt ofte hos digitaltrafik.dk. Det giver os mulighed for, at lede brugere ind på en side, hvor vi ved, at virksomheden er bedre end deres konkurrenter. Hvis du er ansvarlig for markedsføringen i en virksomhed, der er meget stærke på at samle en cykel før den bliver sendt til kunden, ville vi anvende dette som Phrase match.
I Google Ads anvendes gåseøjne foran og bagved det ord, som du vil anvende som Phrase match: ”søgeord”.
- Broad match modifier – Fleksibel match med modifikator
Broad match modifier er den raffinerede metode. Broad match modifier er en stærk variant af Broad match, idet Google her anvender dit søgeord i søgninger, hvor søgeordet har relevans for annoncen. F.eks. vil ordet ”Billig cykel” også blive vist ved en søgning på ”Billigste cykel i København” eller ”Find billigste cykel i nærheden”. Googles algoritme vil sandsynligvis medføre, at annoncen vil blive vist ved en søgning på ”Find tilbud på cykler i København” eller på ”Cykler på tilbud online”.
Med Broad match har vi bedre kontrol over, i hvilke søgninger, din annonce skal vises. I takt med, at Googles brugere skriver længere og længere søgesætninger, bliver Google også hele tiden bedre til at forstå konteksten for annoncerne. Men når vi anvender Broad match modifier, er det annoncer, vi vil holde specielt meget øje med, da Google så og sige skal vejledes til kun at vise annoncerne i søgninger, der har stor relevans for brugeren. Så du får den rigtige trafik ind på din side.
For at bruge Broad match modifier skal man angive et + foran det eller de søgeord i søgesætningen, der må ændre sig – f.eks. +billig +cykel.
Hvordan bruges negative søgeord?
Anvendelsen af negative søgeord er mindst lige så vigtig, som anvendelsen af relevante søgeord. Faktisk bruger vi op mod 30% af vores arbejde på at definere negative søgeord.
Grunden til at negative søgeord er ekstremt vigtige, er at man dermed kan undgå irrelevant trafik. Hvis du sælger Kildemoes cykler, men der er nogle modeller indenfor Kildemoes cykler, som du ikke fører i dit sortiment, vil vi angive disse som negative søgeord.
Et eksempel er en bruger, der har bestemt sig for, at købe en Kildemoes cykel med en bestemt model betegnelse – f.eks. en ”Kildemoes Intruder Limited”. I din Google Ads kampagne, har vi defineret ”Kildemoes” som et Broad match og dermed ville din annonce blive vist, med mindre vi sætter ”Kildemoes Intruder Limited” som et negativt søgeord, da vi på forhånd ved, at du ikke fører denne model. Det er omsonst, at betale for klik fra brugere, der søger på denne model – sandsynligheden for, at de vælger en anden model hos dig, er for lille (konverteringsraten er lav) og dermed giver søgeordet ”Kildemoes Intruder Limited” underskud i vores Google Ads ananlyse.
Hvordan skriver jeg en god annoncetekst?
Google Ads har en afdeling, der godkender alle annoncer. De har nogle bestemte retningslinjer, som vi skal overholde, for at få en annoncetekst godkendt.
Herunder ser du hvordan en Google Ads annonce er opbygget.

- To overskriftsfelter – maksimalt x 30 tegn
Overskriften i Google Ads er delt i 2 felter. Grunden til, at Google Ads har valgt at bruge 2 overskriftsfelter er, at det første felt normalt bruges til at fortælle, hvad det er, som der annonceres for, og det andet felt er et call-to-action felt. Altså et felt, som skal forsøge at ”sælge”, at forbrugeren klikker på annoncen. Begge felter er selvsagt ekstremt vigtige for at opnå en høj CTR (Click Through Rate), en høj Quality Score og mange relevante besøgende.
Som annoncør kan man selv bestemme hvordan webadressen til ens landingside skal se ud i Google Ads. Hvis din webadresse for en Kildemoes Cykel f.eks. er:
www.butikx.dk/tilham/cykler/herrecykler/kildemoes/modelxyz
kan du i Google Ads lave adressen om til en valgfri adresse. Hvis brugeren søger på ”Kildemoes model xyz” kan du vælge at kalde din webadresse
www.butikx.dk/modelxyz eller www.butikx.dk/kildemoes/modelxyz.
Derved kan brugeren se, at dette link er relevant for ham.
- To valgfri ”stifelter” på hver 15 tegn, der kan bruges i forlængelse af den annoncerede adresse
Her kan du f.eks. indsætte telefonnummer, email eller anden kontakt mulighed til dig. Det kan også være en app, prisliste eller andet, som er relevant for brugerne af dit website. Stifelterne kan f.eks. sammensættes som:
”Danmarks største cykelhandler – Tilbud Kildemoes Cykler” eller ”Kildemoes i København – 100% tilfredshedsgaranti”
- Et beskrivelsesfelt på 80 tegn
Det beskrivende felt, er den tekst, som brugeren naturligt vil læse, hvis overskriften, webadressen eller stifelterne ikke er nok til at overbevise om, at dit website er relevant for søgningen. Endvidere bruger Google Ads tekstfeltet til at vurdere, om din annonce er relevant i forhold til brugeren. Det er derfor vigtigt, at du bruger de søgeord, som du gerne vil findes på i dit beskrivelsesfelt.
En god sammenhæng mellem det beskrivende felt og landing page giver den højeste Quality Score, de laveste klik-priser og den bedste konverteringsrate.
Google Ads udvider og tilpasser konstant deres annonceudvidelser. I skrivende stund, bruges annonceudvidelserne til at henvise til andre undersider end selve landing page, som den annoncerede webadresse henviser til. Det kan f.eks. være til ”Kontakt”, ”Tilbud”, ”Herrecykler”, ”Damecykler”, ”Børnecykler”. Men det kan også være henvisninger til en app, en prisliste, et nyhedsbrev eller andet, som vi finder relevant for både brugeren og virksomheden.
Hvilke andre muligheder er er med Google Ads?
Der er ingen tvivl om, at de almindelige Google Ads i øjeblikket genererer den største mængde trafik fra Google – som tidligere nævnt op mod 65% af alle kliks. Og Google er en ekstremt professionel virksomhed, der vægter bud priser og relevans lige højt. Og netop ”relevans” kan du bruge til at skaffe flere og billigere kliks og nye kunder jeres virksomheden.
F.eks. kan man målrette annoncer til brugere, der har besøgt virksomhedens hjemmeside. For alt andet lige, må man gå ud fra, at brugere, der har besøgt din hjemmeside, på den ene eller anden måde er interesseret i dit produkt eller din service. Dette kaldes re-marketing og anvendes i stor udstrækning på Google. Og det giver god mening – både for brugerne og for virksomhederne.
Google har også en funktion, hvor annoncøren kan målrette sine annoncer til brugere, der ligner de brugere, der har klikket på en af dine annoncer. I nogle tilfælde giver denne målretning faktisk rigtig god mening – både i forhold til relevans og i forhold til bud prisen. Et eksempel kunne være, at bruger X søger på ordet ”Kildemoes cykel” og klikker på et link, hvori der indgår ordet ”Kildemoes cykel”. Google ved, at brugeren er 40 – 50 år gammel, har en høj indkomst og bor i en større dansk by. Google vil med similar audience annoncering, eksponere samme annonce for Bruger Y, hvis han ligeledes er 40 – 50 år gammel, har høj indkomst og bor i en større dansk by. Dette er blot et eksempel, fordi Googles algoritme tager højde for en lang række flere parametre. Med den enorme mængde data, som Google har på brugerne, kan de regne ud, at bruger X og bruger Y ligner hinanden i deres adfærd og indkøbsmønster, så de vil vurdere, at bruger Y også skal eksponeres for denne typer annonce, da den er relevant for ham.
En tredje mulighed er Google Shopping, hvor du som annoncør kan annoncere med billeder og priser for jeres produkter eller services, direkte i søgeresultaterne. Google henter alle informationer via et XML-feed fra jeres webshop og Google Ads viser derefter de relevante produkter i forhold til brugernes søgninger. Du kan læse meget mere om Google shopping her.
Hos digitaltrafik.dk hjælper vi virksomheder med den tekniske opsætning af Google Ads og Google Shopping. De besparelser vi kan opnå på klik-prisen, vil i langt de fleste tilfælde langt overstige, hvad det koster at benytte vores ekspertise. Og derudover sparer virksomheden også lønnen til den eller de medarbejdere, der normalt skulle håndtere disse discipliner.
Påvirker Google Ads også SEO?
Vi er ofte blevet spurgt om hvorvidt den trafik, som en virksomhed generere til deres website fra Google Ads også påvirker deres SEO i en positiv retning. Lad os slå fast med det samme – at det gør den, ifølge vores erfaringer, ikke! Dog mener nogle digitale marketingbureauer, at Google Ads påvirker SEO en lille smule – idet Google vil opleve en større trafik til et givent website, når der også kommer betalte besøgende ind på sitet. Vi kan derfor ikke udelukke, at betalt trafik, har en marginal positiv indflydelse på din SEO, men som nævnt, har vi ikke fundet beviser herfor.
Googles algoritme for SEO er aldrig blevet offentliggjort og er under konstant forandring. Algoritmen har til formål at give brugerne de mest relevante resultater ved en given søgning – og ikke at lade digitale eksperter optimere ud fra de betydende parametre. Men Google kommer af og til med oplysninger om algoritmen og ifølge Google har Google Ads ingen indflydelse på SEO. Derfor bør virksomheder, der opererer på internettet, både have en Google Ads strategi (SEM strategi) og en strategi for organisk trafik (SEO strategi).
Hvorfor vælge digitaltrafik.dk til Google Ads?
Som et af Danmarks førende digitale marketingbureauer, er digitaltrafik.dk dedikeret til vores kunder og vores kunders succes. Men dedikation er ikke nok, når vi taler om Google Ads. Det er data – big data, som en professionel samarbejdspartner skal være i stand til at indsamle, omsætte, eksekvere, optimere og rapportere. Vi har ikke selv udviklet vores værktøjer – og lad være med at tro, at der er nogle firmaer i norden, der har bedre værktøjer end dem vi har adgang til. Det passer simpelthen ikke – og er billige salgstricks, der ikke virker. Vi ved, at der ikke er nogen værktøjer, der crawler og analyserer flere websites end Ahrefs, SEMrush, screamingfrog og Google Analytics. Det er værktøjer, som konstant undersøger og rapporterer om Googles sammensætningen af deres algoritme, der er først med alle nyheder og findings, og som giver os det bedste udgangspunkt for at lancere og vedligeholde en succesfuld Google Ads kampagne for dig.
Som kunde hos digitaltrafik.dk får du tilknyttet en Seniorkonsulent, der vil rådgive dig, vejlede i forhold til din PPC strategi, der rapporterer i et fastsat interval – og som udelukkende måler sin succes på din succes.
Vi kan dokumentere resultater, som ingen andre bureauer kommer i nærheden af. Det er vores kreative tilgang til PPC kombineret med indsigter og data, der gør, at du bør lade digitaltrafik.dk give sit bud på jeres fremtidige Google Ads strategi.